Indse det nu! Du skal ikke kunne alt selv!

Det har jeg åbenbart ikke lært endnu. Det er vel en af de vigtigste ting at erkende som iværksætter, men også helt generelt i erhvervslivet. Hold fokus på det du er god til og lad andre om det, som du ikke er god til. Tiden er knap, så brug den fornuftigt.

Jeg har i en del år arbejdet med hjemmesider og webshops i WordPress. Hvor også denne blog er lavet. Det er jeg forholdvis god til, jeg kan da i hvert fald lave lidt af hvert, dog uden på nogen måde at kunne kalde mig programmør. En hjemmeside og/eller webshop er ikke nødvendigvis “bare” en hjemmeside/webshop bygget i WordPress. Der indgår som ofte en række plugins i opbygningen af eksempelvis en hjemmeside. Disse plugins kan fx få din hjemmeside/webshop integreret med Google Analytics, Mailchip, GLS osv. Altså en masse andre services, der kræver en hvis viden og kunnen for at mestre til fulde.

I går aftes ville jeg sætte netop en af disse services op – mailchimp og det gik ærligtalt mindre godt. Uden det bliver alt for teknisk (for så kan jeg ikke selv være med), så lad mig lige kort forklare hvad jeg var igennem. Faktisk var det ikke rigtig Mailchimp, men G-Suite, som jeg ville connecte med Mailchimp. Det skulle forhindre at mails fra mit kommende nyhedsbrev, ryger i spam. Så langt så godt.

Jeg sad ved computeren et par timer i går aftes og kunne ikke få det til at virke. Jeg var træt og fulgte samtidig med i en fodboldkamp i fjersynet. Jeg satte mig derfor ved computeren igen i morges, frisk og udhvilet, for igen at kigge på det. Og faktisk var det ikke så svært. Der var en fin guide jeg kunne bruge. Det viste sig dog, at jeg i går aftes havde lavet en fejl i opsætningen, således jeg ikke kunne gennemføre opsætningen. Derfor endte jeg faktisk med at bruge næsten to timer (igen) her til morgen, inden jeg skulle ud på SDU.

Men var det nok? Nej…

Faktisk har jeg først næsten lige fået sat det hele op, således det rent faktisk virker. OMG!

Altså har jeg alt i alt brugt 4-5 timer på denne opsætning. Det er ikke just svært, men udfordrende hvis man ikke kender de enkelte services. Hvis man derimod kender til disse services, jamen så ville det nok ikke tage mere end 30 minutter at sætte det op. Så måske jeg bare skulle have spurgt i mit netværk, om jeg kunne få hjælp. Eller alternativt betale en, for at sætte det op for mig. Det ville stadig meget bedre kunne svare sig.

Jeg sidder med en god følelse fordi jeg lykkedes med opsætningen, men med en endnu større øv følelse, fordi jeg har brugt så mange timer, som jeg kunne have brugt meget mere fornuftigt.

Så note-to-self og alle andre.

Hold fokus på det du er god til og lad andre om det du ikke er god til.