Hvornår er godt nok, egentligt nok? Et spørgsmål jeg ofte stiller mig selv, om ikke andet ubevist – tror jeg. Jeg føler i hvert fald ofte at jeg udfører en opgave (måske relativt hurtigt), for derefter at spørge mig selv, om min indsats egentlig har været god nok? Det ender jeg ofte med at svare ja til. Enten er der tale om blind tiltro til egne evner, eller også er det et tegn på dovenskab. Måske en blanding? Reelt set, tror jeg måske mere det er den erfaring jeg har gjort mig. At min første indskydelse og det første arbejde jeg ligger i en opgave, ofte er nok. Og jeg er ikke sikker på at en større arbejdsindsats, vil give et markant bedre resultat.

Det er faktisk med samme mentalitet, at jeg er nu har kastet mig ud i dette blog ”eventyr”. Altså at jeg ikke skal gennemlæse min tekst igen og igen, inden jeg offentliggør den. For niveauet bliver nok alligevel ikke højere, i hvert fald ikke i en sådan grad, at det er min arbejdsindsats værd.

Men tanken har strejfet mig. Er jeg måske bare blevet doven?

Det tror jeg ikke og hvis jeg er, så er jeg er i hvert fald ikke alene om det. Det må da være en trøst? I går aftes blev jeg nemlig reddet af Jake Knapp!

Jake er en sand mester i tids-nørderi og forfatteren bag bogen Sprint, som jeg har skrevet kort om her.

I dette glimrende indlæg på Medium, under titlen ”Go fast and stay authentic”, besvarer han netop mine tanker. Altså at det er legitimt at arbejde hurtigt og leverer et hurtigt resultat, uden de helt store overvejelser. Ikke at vi skal kaste os hovedløst ud i alt og ikke tænke os om, men samtidig, at vi ikke skal overtænke en hver situation eller opgave.

Jeg vil ikke gengive hans ord her, det tager jo for lang tid. Men i stedet sende dig videre til Medium. Så får de jo også lidt trafik.