Jeg tror næsten vi alle kender det. Følelsen at vi har fået en god idé. Ikke bare en god idé, men en rigtig god idé! Det er i hvert fald hvad vi tror og mest af alt håber. Jeg har tidligere skrevet lidt om at teste idéer – gerne hurtigt. At få en idé kræver ikke ret meget. Det kræver måske faktisk ingenting? Men før din idé kan blive god, skal den føres ud i livet. Det er der ikke mange der formår og heller ikke mange der forsøger. Derfor vil den gode idé, blot forblive en god idé.

Men ikke for du og jeg. For vi er iværksættere! Vi sætter ting i værk, eller forsøger om ikke andet. Vi handler på idéerne. Det kræver tid og kræfter og ikke mindst mod. Og hvad får vi så igen? Forhåbentlig succes. Men både du og jeg ved også, at det ikke just er givet på forhånd. For rigtig mange fejler – også mig. Ja, selv mig.

Det er ikke en skam at fejle, men det er dermed ikke nødvendigvis specielt sjovt. Derfor forsøger vi at undgå at fejle. Til det sidste. Vi kæmper for succes og tror på det nok skal lykkedes. Men gør det nogensiden det? Tja, hvem ved?

Men hvornår ved vi at vi har fejlet? At det ikke vil lykkes? Kan vi se det i vores excel-ark, kan vi mærke det indvendigt eller finder vi ud af det, den dag banken ringer og spørger ind til det stadig voksende minus på kontoen?

Hvornår er det så håndklædet kastes i ringen? Findes der en tommelfingerregel for hvornår det er tid? Jeg ved det ikke, men tror det er en blanding af flere faktorer. Fornemmelsen i kroppen, blandet med et praktisk overblik over økonomien, eller mangel på samme.

Uanset hvad, er det ingen skam at fejle. Du har forhåbentlig lært en masse og med den erfaring, kan du nu drage mere sikkert ind i dit næste projekt, når den næste gode idé kommer.

Idéen!