Jeg har en bøn til dig/jer, som overvejer at springe ud som iværksætter eller til folk som allerede driver egen virksomhed. Keep it simple, stupid!

Hvad mener jeg med det? Jo det skal egentlig ses i forhold til produkt og eller konceptudvikling.

Gennem mit arbejde med hundredevis af iværksættere, samt egen erfaring, ser jeg at alt for mange iværksættere eller kommende iværksætter, der ønsker at starte ALT for stort og voldsomt ud. De har alle en vision for fremtiden, hvilket er super vigtigt, men samtidig ønsker mange at udleve denne vision allerede fra dag ét. Det er efter min overbevisning altid for stor en mundfuld og ligeledes risikabelt, da denne vision bygger på en række antagelser. Antagelser som vi jo ikke kender svaret på.

Eksempelvis ser jeg ofte teams som vil udvikle en applikation til hhv. iOS og Android. Deres app-idé indebærer måske 5-10 funktioner, hvoraf enkelte af disse er need-to-have før at applikationen er levedygtig. De resterende funktioner er mere nice-to-have. Alligevel vælger de fleste at gribe det således an, at alle funktionerne skal udvikles til version 1. Her vil jeg til hver en tid augmentere for, at de nødvendige funktioner skal udvikles først, hvorefter de resterende funktioner kan udvikles løbende. Hvis der er belæg for at udvikle dem.

Desværre er det lettere sagt end gjort, at få folk til at tænke på denne måde. Jeg tror det bl.a. skyldes at vi som iværksættere ofte tænker for innovativt (vildt) og har svært ved at begrænse os. Det kender jeg også fra mine egne projekter. Den indre Georg Gearløs vinder altså, men måske skal vi gemme ham lidt væk?

Et billede jeg plejer at tegne for folk er ofte en skalpel kontra en schweizerkniv. Schweizerkniven er vores vision. Sådan vi forstiller os vores produkt/service, men vi bør starte med noget mere simpelt, som en skalpel. Herved kan vi teste de første antagelser (funktioner i en app) og bygge på løbende, hvis der som sagt er belæg/evidens for at vi bør udvikle dem.

Så dagens råd.

Keep it simpleStupid!