Ja du skal ikke nødvendigvis hverken læse, lytte eller lære af mig, men af andre langt mere kompetente personer end mig. Det er i hvert fald hvad jeg forsøger. At læse, lytte og lære af andre. Jeg sætter pris på at forbedre mig fagligt, eller om ikke andet lave aktiviteter, som potentielt kan forbedre mig. Dette kan være sig mange ting, men nærmere bestemt tænker jeg her, at læse og lytte til faglitteratur. Det gør jeg relativt ofte, hvis jeg selv skal sige det. Om det hjælper, det skal jeg så ikke være dommer over.

Men om ikke andet, så vil jeg gerne dele noget af det litteratur jeg har været igennem og måske og hvad jeg håber/tro jeg kommer igennem i fremtiden. Jeg forestiller mig jeg kommer til at dele dette løbende, i takt med læser og lytter mig igennem alt, hvad jeg finder interessant og ellers finder tid til.

Lad mig starte med en bog jeg købte tilbage i 2016 i fysisk eksemplar og efterfølgende har erhvervet mig både som e-bog og lydbog. Så er der da ingen undskyldning for ikke at læse det. Bogen hedder Sprint og er skrevet af tidligere ansatte fra Google Ventures. Jeg vil ikke lave et lang referat, for det er jeg ikke den rette til, men i stedet ganske kort fortælle, hvad du kan forvente, hvis du, som du skal, køber bogen.

Fortalt på få ord, så beskriver bogen en slavisk proces, for hvordan du i din virksomhed, kan teste store som små problematikker – hurtigt. Nærmere bestemt på kun 5 dage. Store uafklarede spørgsmål omkring eksempelvis dit produkt, eller din målgruppe, vil du kunne besvare på kun 5 dage. Prosessen tager udgangspunkt i en problematik, som du/i i løbet af de 5 dage, først definerer, så sketcher, derefter prototyper og til slut tester med potentielle kunder.

Der er tale om en meget anvendelig proces, som kan bruges i sin fulde længde, eller hvor du kan plukke de processer/øvelser ud, som netop du kan anvende i din virksomhed. Jeg bruger disse øvelser vel næsten dagligt, ved enten at udføre dem i praksis eller om ikke andet have dem som en del af mit mindset, når jeg skal udføre opgaver – store som små.

Mere vil jeg faktisk ikke skrive. Jeg synes du skal købe og læse den, for jeg er sikker på den vil skabe værdi for dig.

God læselyst.