Min inspiration

Her kan du se hvilke bøger, lydbøger, artikler og andet som jeg har læst og lytter mig igennem.

Lydbøger

Jeg er stor fan af lydbøger, da det format tillader mig at være på farten, samtidig med jeg tilegnet mig ny viden. Der er flere udbydere når det kommer til lydbøger, men selv bruger jeg udelukkende audible

LinkedIn co-founder Ried Hoffman har været medforfatter til denne bog. Den udspringer af en podcast “Masters of Scale”, som den legendariske investor også har. Blitzscaling handler om at scalerer sin forretning hurtigere end det burde være muligt. I bogen er Ried bl.a. inde på hvilke faktorer der skal være på plads i virksomheden, før man er klar til at scalerer i denne hastighed. Det er en udemærket bog, men jeg savner måske lidt metode, som man selv kan inkluderer i egen virksomhed. 

Nir Eyal, forfatteren bag bogen “Hooked”, har skrevet en ny interessant bog – “indistractable”. Denne bog giver et framework for hvordan du holder fokus og derved kan opnå dine mål. Der er massere af distraction i vores hverdag, men “indistractable” hjælper med at fjerne dem. 

Never Lose a Customer Again er en bog (lydbog) jeg stærkt kan anbefale. Den giver nogle konkrete råd til hvordan man holder på sine kunder. Mange har utrolig tralvt med konstant at skaffe nye kunder, så de eksisterende bliver glemt. Måske i en sådan grad at de ikke ønsker være kunde længere. En utrolig værdifuld bog.

Grinding it Out er fortællingen om McDonald´s og hvordan Ray Kroc har skabt et af verdens mest kendte brands – måske det mest kendte af dem alle. En inspirerende og godt fortalt historie. Ray fremstår som en konsekvent person, med sans for detaljen. Hvis du savner lidt motivation og gå på mod, så er bogen her noget for dig. 

Benjamin Hardy, som er forfatteren til denne bog, har også skrevet “Willpower doesn´t Work”, som er en bog jeg holder meget af. Men “Your Ideal Future” fanger mig ikke på samme vis. Den handler kort fortalt om, hvordan ens miljø er med til at forme ens fremtid. Det lyder interessant på papiret, men den fanger mig som sagt ikke helt. 

Grant Cardone er en hardcore amerikansk sælger. En no bullshit type. Jeg tror han deler vandende, med sin agressive stil. Jeg elsker den måde han formår og inspirerer gennem (alle) hans lydbøger. Kan klart anbefales.

Jeg husker ikke helt hvorfor, men bogen her fangede aldrig rigtig min interesse og det var lidt en kamp at komme igennem den husker jeg. Kort fortalt skriver Jeff Haden omkring motivation og stiller spørgsmål til om man kan have mere eller mindre motivation end andre. På papiret lyder det interessant, men som sagt fagede den aldrig rigtig min interese.  

“The Go-Giver” husker jeg som værende en af de første faglitterære bøger jeg læste (af egen fri vilje). Bogens budskab bliver formidlet gennem en meget fin (sød) historie, hvilket gør sig gældende i alle bøgerne i samme serie. Essensen i “The Go-Giver” er at “give først”, inden du “tager”. Så hjælp andre, ikke for penge, men for god karma. Et mindset jeg i det store hele selv forsøger at leve efter. 

Level Up Your Life giver et interessant indblik i hvordan man kan bruge gamification til at udvikle sig selv og specifikke evner. Eksempelvis dygtigøre sig som guitarist, ved at designe og stige i “level”. 

Bogen “Powerful” fungerer mest af alt som en slags “virksomhed-biografi”, hvilket som udgangspunkt kan være spændende. Jeg synes dog ikke den er så interessant, som fx. to andre bøger du finder her på listen. Den ene er “Shoe Dog” og den anden er “That Will Never Work”. De tjener samme formål, men er blot bedre i min optik.

Better than Before” skriver Gretchen omkring vaner og hvordan man kan bryde dårlige vaner og selvfølgelig skabe nye gode vaner. En ting jeg godt kan lide omkring Gretchen Rubin er hendes stemme, hvilket betyder meget i en lydbog, da det måske er 6-12 timer man lytter til personen. En anden ting jeg godt kan lide omkring Gretchen er at hun aldrig bruger hende selv som “test-kanin” og opbygger hendes bøger omkring hendes egne erfaringer. 

Chip og Dan Heath beskriver i bogen “The Power of Moments” hvordan vi kan designe uforglemmelige øjeblikke. Disse øjeblikke kunne være overfor vores kunder, for at skabe en uforglemmelig kundeoplevelse. En interessant bog, som jeg sagtens kan anbefale. 

Brendon Burchard har lavet en stor undersøgelse (spørgeskema) omkring vaner. Resultatet har vist at 6 forskellige vaner, er de som vil hjæpe dig allermest med at nå dine mål. Hvis du adopterer disse vaner, kan du i følge Brendon vinde. En bog jeg godt kan anbefale, men dog synes jeg nogle af de andre bøger omkring viljestyrke/vaner her på min liste er bedre.  

Hvordan starter en normal dag for en succesfuld person? Det får du svar på i “My Morning Routine”. Det ses hurtigt at flere ting går igen i de morgenrutiner, som succesfulde personer har. Det er eksempelvis fokus på: mad/drikke, træning, meditation og at føre dagbog.  

The 5AM Club er en “sød” historie, der illustrerer værdien i at stå tidligt op – nærmere bestemt kl. 05.00. Overordnet en god fortælling, der dog i passager bliver lidt for “sukkersød” til min smag. 

Hverdagen er for mange centreret omkring møder. Både interne møder, samt møder med kunder, samarbejdspartnere. Men hvor meget tid bruger du på møder og er det dig der styrer dine møder, eller lader du møderne styre dig? Bliv klogere og bedre til at afvikle møder med denne bog. Kan klart anbefales. 

Pat Flynn er en succesfuld online-iværksætter (passivindkomst) og han ved virkelig hvad han taler om. Han har en rigtig god “fortællerstemme” (synes jeg) og han er meget praktisk i sine eksempler. I “Superfans” beskriver Pat hvordan man skaffer de første “fans” (kunder) online. Kan klart anbefales. 

Rand Fiskin, founder og CEO i virksheden Moz. Rand fortælller om både op og nedture og giver et spændende blik ind bag faceden i en succesfuld Silicon Valley virksomhed. Det er ikke en bog, som giver en masse fagligt, men alt i alt en god og spændende fortælling. 

Endnu en bog fra Grant Cardone. Groft sagt minder hans bøger lidt om hinanden. Forstået på den måde, at de ofte tager udgangspunkt i hans mindset om MASSIVE ACTION. Dette all-in mindset er også det som er essensen af “The 10x Rule”. Hvis du har brug for et inspirerende spark bagi, så er Grant manden der leverer det. 

Navnet Elon Musk er efterhånden kendt blandt de fleste. Han er en person, som nok deler vandende pga. kan konsekvente stil. Det skyldes nok hans opvækst. Hvis du vil blive klogere på, hvor Elon er som han er, så giv denne et lyt. 

Endnu en bog med Jake Knapp som co-forfatter. Jeg modtager et nyhedsbrev fra Jake, da jeg generelt synes han arbejder indenfor et spændende felt – tidsoptimering. “Make Time” er reelt set én lang liste, men små tips og tricks til at “få” mere tid i hverdagen. En god og praktisk bog. (Nå ja, så står mit navn også i bogen. Køb den og se hvorfor).  

Atomic Habits er en af flere bøger her på listen som omhandler vaner – gode som dårlige. I bogen her introduceres et framework, der skal hjælpe med at ændre ens vaner, en dag ad gangen. Bogen omhandler også viljestyrke og motivation, hvilket også ses som værende omdrejningspunktet i de andre bøger omkring emnet, som er her i mit lille “bibliotek”.

På listen her findes der en håndfuld bøger, der har fokus på viljestyre og/eller vaner. Det gør sig også gældende med “The Willpower Instinct”, der forklarer hvordan viljestyrke kan bruges til at forbedre vores helbred, glæde og produktivitet. Men hvordan virker viljestyrke og har vi uendelig viljestyrke? Det får du svar på i denne bog. 

Viljestyrke og vaner. Her er endnu en interessant bog om emnet. Vi har en begrænset viljestyrke og trods det, sætter vi vores lid til at vi blot med viljestyrke kan klare os igennem dagen uden fristelser. Hvis vi skal nå vores mål, så skal vi i følge forfatteren Tynan designe vores hverdag ud fra vores vaner. Jeg synes bestemt at “Superhuman by Habit” er anbefalelsesværdig. 

“The Latte Factor” er en sød fortælling omkring økonomisk frihed. Det er sjovt nok et emne der ikke rigtig fanger min interesse. Hvordan man skal investerer sine penge. Foruden den her, har jeg også “Rich Dad Poor Dad” i mit “bibliotek”. Den fanger heller ikke rigtig min interesse. Hvis jeg skal vælge, vil det dog nok blive “The Latte Factor”, da den har en bedre storytelling. 

En bog der fortæller en ganske fin historie om både Uber og Airbnb og hvordan virksomheder som disse har forandret ikke bare brancher, men vores liv. Hvis du ønsker en god historie, der eksempelvis kan fungerer som tidsfordriv under transport. Så er “The Upstarts” et god bud. 

Seth Godin har skrevet en række anerkendte business bøger og nu kan bogen “Tribes” tilføjes til listen. Bogen beskriver hvad en “tribe” er, hvordan en sådan fungerer og sidst hvad der skal til for at lede en tribe. Jeg synes ikke dette er den bedste bog fra Seth Godin, men kan dog stadig anbefale den. 

Du har fået en ny og god forretningsidé – tror du, håber du, men hvordan ved du det? Hvordan finder du ud af om du faktisk har ret? Du kan med fordel tale med dine potentielle kunder. Men hvordan gør du det? Hvad spørger du dem om? Og hvordan spørger du dem? Det kan du blive klogere på i “The Mom Test”.  

David Goggins er så hardcore som man overhovedet kan blive. Han er den eneste nogensinde som har færdiggjort træningen til hhv. Navy SEAL, Army Ranger og Air Force Tactical Air Controller (hvad så end det er). Foruden en vildt militær baggrund er han ultraløber, hvilket er en distance som får en marathon til at ligne et 100 meter løb. Hvis du har dagen hvor du føler at livet “er efter dig”, så lyt til David´s historie. Det skulle gerne give dig motivation og tro på tingene. 

I “Hacking Growth” får du indsigt i hvordan du kan skaffe nye leads på en smart og billig måde. Her tager vi ikke om brug af annoncekroner, men i stedet hvordan du kan designe en “marketingmaskine”, der af sig selv kan genererer nye leads. Bogen indeholder praktiske eksempler fra eksempelvi Hotmail, Dropbox og Airbnb. Kan klart anbefales. 

Den her bog har snitfalde til bogen “indistractable”. For i “Deep Work” er fokus også på alle de distraktioner, som vi oplever i vores hverdag. Forfatteren Cal Newport, beskriver hvordan en af de vigtigste kompetencer i den moderne verden er at kunne opnå “Deep Work” altså et dybt fokus i en pågældende opgave. En evne som vi stille og roligt glemmer, i en verden fyldt med distraktioner. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg havde lidt svært ved at komme igennem “Deep Work” (som lydbog). Så nok ikke den første bog jeg vil anbefale. 

Jeg tror alle mennesker har ét eller flere mål i livet. Nogle når deres mål og andre ikke. Benjamin Hardy beskriver hvordan de fleste forsøger at nå deres mål vil at sætte deres lid til deres viljestyrke. Men hvad gør vi når viljestyrke ikke er nok? Når den hører op? I stedet for at sætte vores lid til netop viljestyrken, mener Banjamin Hardy at vi i stedet bør erkende at vi er vanemennesker og derfor designe vores hverdag således vi ud fra gode vaner bedst muligt kan indfri vores mål og drømme. 

Denne bog minder om bogen “Hacking Growth”, som også findes i mit “bibliotek”. Den her bog er meget praktisk, hvilket jeg godt kan lide. Ryan Holiday har en god “stemme” i lydbogen, hvilket er et stort plus. Alt i alt meget anbefalelsesværdig. 

Sprint er en af de (mange) bøger, som jeg har både som fysisk bog og ligeledes som lydbog. I det her tilfælde giver det for mig rigtig god mening at have den i fysisk format da bogen indeholder en række billeder. Disse billeder illustrerer en 5-dags proces, der kan bruges til at teste nye idéer. Dette kan være både af iværksættere, men også etablerede virksomheder. Bogen og den metode som i bogen bliver beskrevet er super simpel, men samtidig meget værdifuld. Sprint-metoden har jeg anvendt i praksis mange gange og derfor er jeg selvfølgelig fan af bogen.

Det her har været én af de første lydbøger jeg har anskaffet mig og det er derfor også lang tid siden jeg har både læst og lyttet til den. Jeg husker derfor ærlig talt ikke rigtig meget om bogen. Men hvad jeg husker er, at jeg fik den anbefalet for mange år siden af Morten Vium. Jeg ved Morten er dygtig og jeg har altid set op til ham. Er bogen god? Jeg husker det ikke, men jeg stoler på Morten.

Charles Duhigg har med “The Power of habit” skrevet en (for mig) rigtig interessant bog. Det fremgår måske af “mit bibliotek” at jeg finder litteratur omkring viljestyrke/vaner interessant. Bogen her beskriver hvorfor vaner eksisterer og hvordan vaner kan ændres, hvilket jo er super interessant. En bog jeg klart kan anbefale. 

Jeg må indrømme at jeg er ret glad for Pat Flynn og hans bøger/lydbøger. Nok især hans lydbøger. Det skyldes hans stemme og den måde han fortæller på. Det er han i min optik rigtig dygtig til. Foruden dette, så skriver han også godt. I bogen “Will it Fly” skriver Pat Flynn om, hvordan man kan teste en ny forretningsidé. En meget praktisk bog, der indeholder en lang række gode tips og tricks. Kan klart anbefales. 

Endnu en bog af Pat Flynn og endnu en klar anbefaling herfra. Det som bogen her mest af alt kan give, eller i hvert fald har givet mig, er motivation. Bogen er en fortælling om hvordan Pat er blevet en succesfuld online-iværksætter og jeg synes (og tror) den kan inspirerer de fleste.

Jeg kender ikke mange, som ikke har abonnement hos Netflix. Det er en vild forretning de har skabt. Især hvis man kender historien bag. Hvordan det er startet, til hvad det er i dag. Det her er endnu en af de bøger, som ikke giver så meget rent fagligt, men bare er en god historie. Kan klart anbefales. 

“Shoe Dog” er hvad jeg vil kalde en “virksomheds-biografi” og en god en af slagsen. Fantisk rigtig god. Jeg synes histoien omkring Nike er super interessant og samtidig ret rørende. Der er ikke så meget at hente rent fagligt, men en god historie, der om ikke andet kan give motivation. Det var i hvert fald hvad jeg fik ud af den. 

Flere har set filmen “Wolf of Wall Street” med Leonardo DiCaprio. En god film, der viser et vildt liv, et liv som Jordan Belfort har levet. Jorden er en succesfuld forretningsmand, der mildest talt er god til at sælge. I bogen her fortæller han om hans metode: “Staight Line Selling”. Jeg kan godt lide bogen, men må samtidig sige, at jeg er mere vild med Grant Cardone og hans bøger.